Bekijk cases: etnomarketing

Multiculturele mix

Een telecombedrijf in Brussel laat de namen van zijn klanten screenen op vermoede herkomst, om te zien welke gemeenschappen waar goed en minder goed vertegenwoordigd zijn, en ontwikkelt een aangepast aanbod.

Terughoudende Turken

Een winkel in Limburg presteert slecht, ondanks de nabijheid van veel bevolking. Lokalisatie van de omzet onthult inderdaad een mager marktaandeel. We wijzen ook op de dominantie van de Turkse gemeenschap in de omgeving, wat in schril contrast staat met de origine van de weinige klanten. De winkel met een standaard nationaal concept had geen aangepast aanbod en geen verkopers met dezelfde achtergrond als het plaatselijke publiek.

Macaber marktonderzoek

Een keten van begrafenisondernemers heeft expansieplannen en bedient enkel christelijke en seculiere families. Met onze kennis van de concentraties van diverse culturele gemeenschappen en leeftijdsverdelingen lokaliseren we het verwachte aantal overlijdens onder de westerse inwoners. Dit biedt inzicht in de groeikansen van zowel bestaande als nieuwe vestigingen.

Benieuwd?
Bel ons en ontdek nieuwe mogelijkheden!