Bekijk cases: expansie

Exacte expansie

Een marktleider in mode heeft al talrijke vestigingen in Brussel. Expansiemanagers durven daarom geen voorstellen meer te doen. We lokaliseren eerst de bestaande klanten op straatniveau. Vervolgens analyseren we de invloed op de omzet van zowel het woonpubliek als de passanten, waardoor de sterke en zwakkere bestaande winkels al geïdentificeerd worden. Daarna bepalen we de prioriteit van nieuwe locaties op basis van verwachte omzet, met voldoende vraag en passage zonder kannibalisatie op bestaande winkels.

Slimme sluitingen

Een apotheekketen onderzoekt in hoeverre de omzet kan worden gerecupereerd bij de sluiting van bepaalde nabijgelegen filialen. We lokaliseren deze omzet en modelleren de heroriëntering van aankopen naar zowel de eigen als concurrerende verkooppunten op basis van grootte en afstand over de weg.

Het gat in de gezondheidszorg

Een professional in premium gezondheidszorg wil zijn eigen praktijk opzetten en vraagt zich af waar. We lokaliseren zijn concurrenten en het welgestelde doelpubliek. En ja, we vinden een hotspot zonder collega’s in een rijke omgeving. Hij opent er zijn zaak, en jaren later is hij nog steeds wild enthousiast over zijn locatiekeuze.

Progressieve passage

Een prêt-à-porter keten wil mogelijke verhuizingen in winkelstraten op voorhand beoordelen. Voor elke winkel bepalen we de locatie in de omgeving met de hoogste passage.

Gemiste groei

Een nationale speler wil meeprofiteren van de groei in een bepaalde sector. Hiervoor wenst hij een nieuwe winkelformule te lanceren, gericht op de consument uit de buurt. We brengen de marktvraag en concurrentie in kaart en adviseren tegen een dergelijk concept vanwege de bestemmingsaankopen uit een ruimer gebied en de noodzaak voor meer specialisatie in grotere oppervlaktes. De klant, verveeld met het antwoord, zet toch door. Binnen het jaar sluit hun pilootwinkel en wordt het project opgeborgen.

Kannibalisatie in kaart

Onze klant overweegt een tweede winkel in het commerciële stadsgedeelte van Luik, en vraagt zich af of dit een goed idee is. De klanten daar zijn voornamelijk shoppers. Door intensieve observatie onthullen we de voetgangersstromen en bepalen we welk percentage van de voorbijgangers ook langs de nieuwe locatie zal lopen.

Benieuwd?
Bel ons en ontdek nieuwe mogelijkheden!