Bekijk cases: winkelstudies

Complexe kustbewoning

Een supermarktketen verzoekt ons een mogelijke locatie aan de kust te beoordelen. We hebben al de residentiële voedingsbestedingen op straatniveau geïdentificeerd op basis van inkomen en gezinsgrootte. Maar hoe zit het met het verblijfstoerisme? We analyseren de bezetting en consumptie in tweede verblijven en campings, en lokaliseren deze ook op straatniveau. Pas daarna starten we onze studie, zoals bijna elke week elders in België.

Passerende passanten

Er zijn twee winkels voor gezondheidsproducten in hetzelfde winkelcentrum. Onze klant merkt niet hetzelfde succes als zijn directe concurrent en zoekt naar de oorzaken. We plaatsen waarnemers voor beide winkels en merken niet alleen een verschil in passage, maar ook in de verhoudingen tussen passage en bezoekers. De oorzaak ligt dus niet alleen in de locatie, maar ook in de uitstraling.

Beperkte bestedingen

Een nieuwe locatie voor een apotheek nabij een ziekenhuis wordt ter evaluatie voorgelegd. Zoals altijd begeven we ons ter plaatse. Uit een gesprek met het ziekenhuismanagement blijkt dat er weinig consultaties plaatsvinden die zullen leiden tot aankoop van medicatie. Ook ontdekken we ter plaatse dat de nieuwe sociale wijk in de omgeving alleen openstaat voor jongere gezinnen, wat een negatieve impact heeft op de bestedingen. Op basis van deze bevindingen wordt afgezien van een bijkomende vestiging.

Benieuwd?
Bel ons en ontdek nieuwe mogelijkheden!