Ontdek de meerwaarde van etnomarketing voor uw onderneming

Waarom Target Search?

In tegenstelling met collega’s die hun genealogische database wat automatische matches laat uitvoeren, gaan we aan de slag met uw gegevens. We splitsen bv. voor- en familienaam zodat uw IT-team geen vertragende factor is. Ook zoeken we niet herkende namen op. Uit adressen leiden we inkomens af. Kortom, we wensen uw marktvraag te beantwoorden.

Verdiep uw kennis van uw klanten

Dankzij onze uitgebreide database met miljoenen voor- en achternamen kunnen we afleiden dat Jan hoogstwaarschijnlijk een Nederlandstalige man is, Ilham een Marokkaanse vrouw, Oleh een man uit Oekraïne, en Akua een Ghanese vrouw. Deze inzichten zijn gebaseerd op onomastiek en genealogie.

Bestaat er een specifiek consumptiepatroon voor consumenten met een bepaalde afkomst? Ja en nee. Net zoals u en ik hebben mensen gemeenschappelijke gewoonten, maar behouden ze ook specifieke culturele aspecten die eigen zijn aan hun achtergrond.

Als marketeer in een steeds diversere samenleving wilt u wellicht geen enkele kans voorbij laten gaan om uw aanbod aan te passen aan de wensen van elk publiek.

Klantsegmentatie

De toepassingen in direct marketing zijn evident. Na de verrijking van uw database met het vermoedelijke geslacht en origine, leert u welke groepen specifieke producten aankopen en kan u deze segmenten gericht aanspreken.

We hoeven u niet uit te leggen welke extra kansen het toevoegen van inkomens of de nabijheid tot een verkooppunt voor u zou betekenen.

Winkelsegmentatie

Van uw winkels, wenst u ongetwijfeld te weten in welke culturele omgeving zij opereren. Zijn sommige specifieke producten wel prominent aanwezig? En hebben uw verkopers de juiste feeling met alle groepen van bezoekers?

Ontdek de impact van etnomarketing op uw business!